Rezultate finale – Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice
Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” organizează examen de admitere la extensiunea din Bălţi
Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează examen de admitere pentru extensiunea sa din Bălţi. Candidaţii se pot înscrie, până pe 8 august, pe cele 190 de locuri scoase la concurs pentru două specializări acreditate:
- Fizică Tehnologică, la Facultatea de Fizică (80 de locuri);
- Economia turismului, comerţului şi serviciilor, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (110 locuri).
Candidaţii acceptaţi vor frecventa cursurile, seminariile şi laboratoarele la sediul Universităţii ,,Alecu Russo” din Bălţi, sub îndrumarea profesorilor ieşeni. Programul de învăţământ este cel studiat în România, iar diploma va fi emisă de ,,Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
Studenţii acceptaţi la înscriere vor fi scutiţi de taxă şi vor primi o bursă lunară în cuantum orientativ de 65 de euro.
Înscrierile se fac la sediul Universităţii din Bălţi, până pe 8 august, între orele 9.30 — 18.00.
Pentru absolvenţii de Fizică tehnologică se deschid oportunităţi de carieră ca:
- Inginer în domeniile: tehnologia materialelor şi proceselor, tehnologii de interes în electrotehnică, IT, telecomunicatii etc.
- Specialist în comunicaţii de date şi reţele de calculatoare, programator, software developer;
- Cercetător ştiinţific;
- Specialist în domeniile meteorologiei, ecologiei şi protecţiei mediului;
- Cadru didactic în învăţământul preuniversitar (Fizică, Biologie, Informatică) sau universitar;
Programul de licenţă în Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor are ca misiune să ofere oportunităţi absolvenţilor de liceu, cu bacalaureat, care doresc cariere în comerţ, turism sau servicii în general, permiţându-le studenţilor să-şi dezvolte competenţele şi abilităţile specifice acestor cariere. Studiul la filiala din Bălţi a Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” le oferă candidaţilor din Republica Moldova posibilitatea accesului la o educaţie de elită, garantată de cea mai veche şi mai prestigioasă universitate din România.
Rezultate – Extensiunea Bălţi
Click pentru a descărca rezultatele concursului de admitere pentru extensiunea Bălţi:
Depunerea actelor originale pentru înmatriculare la Extensiunea Bălţi
TOŢI CANDIDAŢII ADMIŞI ÎN VARĂ LA SPECIALIZAREA Fizică Tehnologică (lista afişată) şi TOŢI CANDIDAŢII DECLARAŢI “SELECTAT” LA Economia comerţului, turismului şi serviciilor vor depune următoarele acte pentru a fi înmatriculaţi:
- diplomă de bacalaureat în ORIGINAL;
- copie legalizată la NOTAR după certificatul de naştere (certificatele în grafie chirilică vor fi obligatoriu traduse şi legalizate la notar); -copie după paşaport; -adeverinţă medicală de la medicul de familie cu APT PENTRU STUDII şi rezultatele analizelor de sînge şi plămâni (nu se cere certificat SIDA;
- 3 fotografii 3/4.
Dacă actele au fost depuse în forma cerută încă din vară, nu mai este necesară depunerea lor încă o dată!
Cursurile la Extensiune vor începe odată cu cele de la Universitatea din Iaşi, pe data de 3 octombrie, 2011.
Admitere turul 2 la Extensiunea Balti
În perioada 5-10 septembrie, 2011, se va organiza turul 2 de admitere la extensiunea din Bălţi a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.
Se organizează admitere pentru locurile rămase libere la specializarea Fizică Tehnologică (inginer fizician).
Actele se vor depune la Universitatea Alecu Russo din Bălţi, partener al Extensiunii, în perioada 5-10 septembrie, 2011, zilnic între orele 9-16.
Acte necesare:
- diplomă de bacalaureat în ORIGINAL;
- copie legalizată la NOTAR după certificatul de naştere (certificatele în grafie chirilică vor fi obligatoriu traduse şi legalizate la notar);
- copie după buletinul de identitate;
- copie după paşaport;
- adeverinţă medicală de la medicul de familie cu APT PENTRU STUDII şi rezultatele analizelor de sînge şi plămâni;
- 3 fotografii 3/4.
Mai multe detalii pe pagina http://www.phys.uaic.ro/.
Master: Candidaţi din Republica Moldova, ţări învecinate şi Diaspora
Admiterea la studii de master pentru candidaţii din Republica Moldova, din alte ţări învecinate şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate se desfăşoară în următoarele condiţii
Se pot înscrie :
Pentru locurile bugetate (cu bursă şi fără bursă) – candidaţii etnici romani din R. Moldova, Balcani şi diaspora, absolvenţi de studii de licenţă în România sau în alt stat membru al U.E.
Pentru locurile cu taxă - candidaţii etnici romani sau cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, absolvenţi de studii de licenţă în România, în alt stat membru al U.E. sau alt stat terţ (R. Moldova, Albania, Macedonia, Ucraina etc)
Ce puteţi studia?
Candidaţii pot opta pentru orice domeniu de studii universitare de masterat de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (vezi oferta de master), repartizarea pe programe făcându-se în momentul încheierii contractului de studii.
Câte locuri sunt alocate?
Fără plata taxelor de şcolarizare, cu bursă
- R. Moldova: 2 locuri
- Balcani şi Diaspora: 4 locuri
Fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă:
- Balcani şi Diaspora: 12 locuri
Cu taxă de şcolarizare în lei: 50 locuri
Perioada de înscriere
- Înscrierea se va face în perioada 12-15 septembrie 2011, între orele 9,00-15,00 la Rectorat – Biroul Programe Didactice.
Dosarul de înscriere conţine
Candidaţii vor depune la dosarul de înscriere următoarele:
- Fişă de înscriere (se găseşte la comisia de admitere)
- diploma de bacalaureat (în original)
- diploma de licenţă şi anexa acesteia (în original)/adeverinţă
- copie legalizată a certificatul de naştere
- copie după buletinul de identitate (inclusiv anexa cu indicarea domiciliului stabil)
- copie după paşaport
- adeverinţă medicală tip
- 3 fotografii tip buletin.
Candidaţii sunt scutiţi de plata taxei de înscriere.
Condiţii de admitere
- Media de admitere se va calcula astfel: media între media aritmetică a anilor de studii universitare (nu ECTS)*0,7 şi media la examenul de licenţă*0.3. La programele de masterat ce se vor desfăşura într-o limbă străină, candidaţii vor respecta, în ceea ce priveşte testul de limbă, exigenţele facultăţii. De asemenea, acolo unde este cazul, se vor respecta condiţiile privind înscrierea la admitere impuse de facultăţi (domeniile Drept, Educaţie fizică şi sport, Ştiinţe ale educaţiei şi unele domenii din cadrul FEAA).
- Criteriul de departajare a candidaţilor cu aceeaşi medie: media aritmetică anilor de studii.
Aflarea rezultatelor şi confirmarea locului
- În perioada 19-20.09.2011, candidaţii admişi trebuie să confirme locul.
Mai multe informaţii
Rectorat – Departamentul Programe Didactice
Tel. 0232201119
Email: admitere@uaic.ro
Admiterea din toamnă: număr de locuri actualizat, la toate facultăţile
Majoritatea facultăţilor de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează concurs de admitere în perioada 12 – 15 septembrie, oferind atât locuri la buget, cât şi locuri cu taxă. În total, candidaţii îşi vor putea depune dosarele de concurs pentru 391 de locuri fără taxă şi 1770 de locuri cu taxă. Astfel, facultăţile de Biologie, Chimie, Economie şi Administrarea Afacerilor, Fizică, Istorie, Geografie şi Geologie, Litere, Matematică, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Teologie Ortodoxă, Teologie Romano-Catolică organizează admitere pe locuri la buget şi la taxă în timp ce Facultatea de Informatică şi cea de Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării scot la concurs doar locuri cu taxă. Doar două facultăţi nu mai organizează o a doua rundă de admitere: Facultatea de Drept şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.
Candidaţii vor fi aşteptaţi la facultăţi în perioada 12 – 15 septembrie, cu un dosar de concurs care va cuprinde: diploma de bacalaurea, foaia matricolă, copie legalizată după certificatul de naştere, copie după buletinul sau cartea de identitate, adeverinţă medicală.
Numărul de locuri scoase la concurs, pentru fiecare specializare, poate fi consultat la adresa http://admitere.uaic.ro/licenta-septembrie-2011/
Taxele de înscriere variază între 0 şi 250 de lei, iar cele de şcolarizare între 800 şi 1500 de lei pe semestru.
Rezultatele vor fi afişate în perioada 16-18 septembrie.
A început sesiunea de toamnă a admiterii
În perioada 12-15 septembrie, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” organizează admiterea la studii de masterat şi a doua sesiune de admitere pentru studii de licenţă.
Pentru studii de master, UAIC scoate la concurs cu aproape 30% de locuri bugetate în plus faţă de anul precedent. În total, sunt disponibile 2600 de locuri fără taxă şi 2150 cu taxă, suplimentarea numărului de locuri datorându-se clasificării UAIC ca instituţie de “categoria 1″ - cercetare avansată şi educaţie, în prima evaluare naţională a universităţilor din România. De asemenea, a fost suplimentat cu 14 locuri numărul de locuri pentru candidaţii din Republica Moldova.
Oferta completă a studiilor de master este disponibilă pe pagina: http://admitere.uaic.ro/master2011/
La studii de licenţă, se organizează cea de-a doua sesiune de admitere, la 13 din cele 15 facultăţi ale UAIC. Candidaţii se pot înscrie pe 391 de locuri la buget şi 1770 de locuri cu taxă. Informaţii complete pe pagina http://admitere.uaic.ro/licenta-septembrie-2011/
Admiterea la doctorat debutează pe data de 15 septembrie. Şi aici, numărul de locuri a fost majorat cu 42% faţă de anul precent, datorită clasificării favorabile a UAIC: http://admitere.uaic.ro/doctorat-2011-2/
Doctorat: candidaţi din Republica Moldova, ţări învecinate şi Diaspora
Doctorat: Candidaţi din Republica Moldova, ţări învecinate şi Diaspora
Admiterea la studii de doctorat pentru candidaţii din Republica Moldova, din alte ţări învecinate şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate se desfăşoară conform Metodologiei de școlarizare a cetățenilor de origine etnică română din Republica Moldova, din alte state învecinate şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate în învăţământul din România, în anul şcolar/universitar 2011 – 2012 , respective pe: http://www.edu.ro/index.php/articles/c368/
Candidaţii pot opta pentru orice domeniu de studii universitare de doctorat de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.
Câte locuri sunt alocate?
Fără plata taxelor de şcolarizare, cu bursă
- R. Moldova: 1 loc;
- Balcani şi Diaspora: 1 loc.
Fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă:
- R.Moldova: 9 locuri (prin suplimentare):
-
Balcani şi Diaspora: 1 loc.
Cu taxă de şcolarizare în lei: 20 locuri
Perioada de înscriere
- Înscrierea se va face în perioada 15,16 septembrie 2011 şi 19,20 septembrie 2011, între orele 9,00-15,00 la Rectorat – Biroul Studii doctorale.
Dosarul de înscriere conţine
Candidaţii vor depune la dosarul de înscriere următoarele:
- cerere de înscriere (se găseşte la comisia de admitere);
- diploma de bacalaureat şi foaia matricolă (copii legalizate în limba română);
- diploma de licenţă sau echivalenta şi anexa acesteia (copii legalizate în limba română);
- diploma de absolvire a studiilor de master şi foaia matricolă/situaţia şcolară (în original);
- certificatul de naştere şi de căsătorie – unde este cazul (copii legalizate în limba română);
- xerocopie după buletinul/cartea de identitate (inclusiv anexa cu indicarea domiciliului stabil);
- xerocopie după paşaport;
- adeverinţă medicală tip;
- 1 fotografie ¾ care se aplică pe cerere;
- curriculum vitae;
- lista de lucrări publicate (unde este cazul);
- dovadă/adeverinţă de cunoaştere a unei limbi de circulaţie internaţională (UE);
- recomandări din partea a două cadre didactice universitare sau specialişti din cercetare care cunosc activitatea candidatului;
- formularea şi argumentarea temei de cercetare la doctorat (pe max o pag.de text), inclusiv acordul coordonatorului.
Candidaţii sunt scutiţi de plata taxei de înscriere.
Condiţii de admitere
- Media de înscriere la concursul de admitere la doctorat se va calcula astfel: media aritmetică între media aritmetică a anilor de studii universitare, media la examenul de licenţă, media anilor de master, media la disertaţie.
Criteriul de departajare a candidaţilor cu aceeaşi medie: media la licenţă.
După înscriere, dosarele se vor trimite la Şcolile doctorale ale facultăţilor, pentru concursul de admitere în perioada 22-24 septembrie 2011, iar selecţia şi afişarea rezultatelor pe 26 septembrie 2011, conform calendarului aprobat în Metodologia privind admiterea la studii doctorale la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi.
DESCĂRCAŢI CEREREA DE ÎNSCRIERE
Mai multe informaţii
Rectorat – Biroul Studii doctorale
Tel. 0232201023
Email: mleontie@uaic.ro; gabi_costin2003@yahoo.com
Rezultatele admiterii, septembrie 2011: candidati de etnie roma, basarabeni si din Diaspora
Candidaţi de etnie romă
Rezultate, septembrie 2011: candidati de etnie roma
Candidatii de etnie roma: Anunt important despre confirmarea locurilor
Candidaţi din Republica Moldova
Candidati din Republica Moldova – buget
Candidati din Republica Moldova: buget, fara taxa
Candidati din Republica Moldova, taxa
Candidati din Republica Moldova, taxa, an pregatitor
Anunt important despre confirmarea locului – candidati din Republica Moldova
Candidaţi din Diaspora şi Balcani
De la liceu la facultate
Unora le place la facultate din prima zi, alții se luptă pentru a se obișnui asemenea unui urs polar în fața încălzirii globale. Motivul pentru care părerile sunt atât de împărțite este diferenţa fundamentală dintre a merge la liceu şi a merge la facultate.
Nu există nici o îndoială că brusc apare confruntarea cu sarcina destul de grea de a-ți conduce singur viaţa. Dar având un pic de iniţiativă în a lua controlul asupra studiilor, cu siguranță poți trece cu brio perioada de acomodare.
Poate că cea mai importantă deosebire cu privire la viaţa universitară este libertatea atunci când vine vorba de studiile tale. Nu este nimeni la spatele tău să îți spună „citește asta” sau „fă tema asta”. Sună bine, nu? Dar dacă nu o faci, atunci este decizia ta și se va vedea în rezultatele tale. Dacă pici un examen, trebuie să-l repeți şi să plăteaști pentru el …. din nou! Aşa că este bine pentru tine dacă faci puțin efort când vine vorba de studii – şi viaţa ta de student va fi mult mai puţin dezamăgitoare şi costisitoare.
Deseori, bobocii se luptă cu structura învăţământului universitar. Ei găsesc prelegerile profesorilor ca fiind impersonale. E drept, fiind la facultate vei pierde relaţiile de unu-la-unu pe care le aveai cu profesorii din liceu. Într-o instituţie de mărimea unei universități, poate fi greu pentru un profesor să observe dacă un student se chinuie să înţeleagă ce i se predă, dar în cazul în care te afli într-o astfel de situație, află că profesori (cei mai mulţi dintre ei) abia aşteaptă să fie întrebaţi. Vei găsi ajutor. Doar că trebuie să îl şi ceri.
Al doilea lucru de reţinut este că eşti departe de a fi singur. A-ți face noi prieteni poate părea cam greu într-un oraș pe care nu îl cunoști. Partea bună este că acesta este de departe elementul cel mai plin de satisfacţii ale vieţii de student. Ar putea părea că toată lumea are deja prieteni. Povestea asta nu este adevărată. Oricine se poate împrieteni. Cu oricine Cu aproape oricine. Spre exemplu, poți lua numerele de telefon ale noilor colegi şi vă puteţi organiza pentru a face ceva împreună în weekend. Nu există însă nici un motiv să renunți la prietenii tăi de liceu. Continua să ții legătura și cu ei. Ştii şi cum o vei face, nu? Până şi părinţii noştri folosesc Facebook. Prietenii sunt cireașa de pe tort a existenţei universitare.
Pe frontul financiar lucrurile sunt puţin mai flexibile. Uneori poate părea că, după toate celelalte modificări din viaţa ta, a avea și un loc de muncă, ar putea fi prea mult. Dacă ai luxul de a alege, vei vedea că nu există nici un alt punct în viaţa ta în care să ai libertate atât de multă cu atît de puţină responsabilitate financiară.
Oricare ar fi sentimentele tale legate de viața universitară, este important să îți aduci aminte că tranziţia, sau mai bine zis acomodarea de la liceu la facultate este un efort de învăţare pentru toată lumea.
Începând viața de student preiei o anumită responsabilitate pentru viața ta, iar aceasta este cheia pentru a te încadra perfect în peisaj.
Viața universitară este ceea ce vei face tu din ea. Nu ai decât de luat câteva mici decizii. Mici şi esenţiale.
Cum diferă viața de student față de cea de licean?
Liceu |
Facultate |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cum să faci trecerea la facultate mai ușoară pentru tine?
- Preia controlul educației tale. Stabilește-ți niște obiective legate de notele de la diferitele obiecte pe care le vei studia și de activitățile ce nu țin de facultate precum voluntariatul.
- Fii treptat independent de sprijinul părinților și cere-le ajutorul doar atunci când crezi că nu te descurci cu ceea ce ai de făcut.
- Profită de oportunități: aplică pentru burse, fă voluntariat în cadrul asocialțiilor studențești, participă la workshopuri sau la traininguri și încearcă să capeți experiență prin intermediul stagiilor ca să vezi ce te așteaptă după ce termini studiile.
- Fă-ți propriul program așa cum crezi dar nu uita să îți îndeplinești responsabilitățile de la facultate.
- Înscrie-te la cursurile opționale care crezi că ți-ar plăcea.
- Cântărește bine deciziile importante.
- Stabilește-ți niște obiective clare pe care să le atingi pe parcursul unui semestru, eventual unui an sau poate chiar niște obiective până la terminarea studiilor.
Astea sunt doar 7 dintre lucrurile importante pe care le-am avut eu pe listă când am venit la facultate.
Tu ce ai mai adăuga aici?
Puteți afla oferta Universității de la standul UAIC de la RIUF
Cei care se află în zilele de 17 și 18 martie 2012 în București pot vizita standul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași în cadrul târgului internațional de oferte academice / RIUF 2012. Târgul se desfășoară anul acesta la Sala Palatului.
De asemenea, pe 22 martie va avea loc ediția de la Iași a târgului. Și aici Universitatea va fi prezentă cu un stand de unde cei interesați vor putea primi informații despre oferta academică a UAIC. Edi’ia de la Iași va avea loc la Hotel Unirea.
ROMANIAN INTERNATIONAL UNIVERSITY FAIR – RIUF este unul dintre cele mai mari evenimente educaționale din România și Estul Europei. Anual, peste 100 de instituții educaționale, din peste 20 de țări, vin sa interacționeze direct cu tinerii români interesați de studii internaționale.
4000 de locuri pentru admiterea la master
Absolvenţii de studii de licenţă vor concura, anul acesta, pe 4000 de locuri disponibile pentru studii de master: 2300 fără taxa şi 1700 cu taxă. La Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, admiterea va fi organizată în perioada 16 – 20 iulie, ierahizarea candidaţilor realizându-se în mare parte pe baza notei la examenul de licenţă. Interviul a fost introdus ca probă de admitere la trei facultăţi: Informatică, Educaţie Fizică şi Sport, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. Absolvenţii de facultate îşi vor putea continua formarea universitară pe una dintre cele 118 linii de studii de master. Ei au la dispoziţie inclusiv 18 programe de master în limbi străine – 15 în limba engleză, 3 în limba franceză, programe care le-ar deschide un traseu mai neted spre o carieră sau o continuare de studii în străniătate. Pentru accesul la un master predat într-o limbă străină, candidaţii vor susţine şi un test de limbă sau vor prezenta un certificat de competenţă lingvistică recunoscut la nivel internaţional.
Numărul de locuri pe facultăţi, la taxă şi la fără taxă, poate fi consultat aici: http://admitere.uaic.ro/master2012/
Pentru o parte dintre specializările de master, studenţii pot opta pentru studii la zi sau studii la frecvenţă redusă, studii cu program flexibil care le-ar permite să aibă, în paralel, un loc de muncă.
Dosarul de înscriere la master va cuprinde:.
- diploma de bacalaureat şi diploma de licenţă
- certificatul de căsătorie (copie legalizată)
- adeverinţă medicală tip;
- adeverinţă din care să rezulte calitatea de masterand ( pentru masteranzii care urmează o a doua specializare);
- fotografii tip buletin de identitate;
- alte acte stabilite de fiecare facultate în parte (foaie matricolă, dosar plic etc).
Rezultatele vor fi anunţate în intervalul 21-23 iulie. În cazul în care vor rămâne locuri libere, va fi organizată, doar pentru locurile rămase neocupate, o a doua sesiune de admitere în perioada 10-12 septembrie.
Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a fost clasificată, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Asociaţia Universităţilor Europene ca Universitate de categoria I – categoria universităţilor de cercetare avansată şi educaţie.
Mai multe informaţii despre programele de master şi admitere pot fi aflate de pe pagina http://admitere.uaic.ro/master2012/
Actele necesare înscrierii la Master
Actele necesare – pe facultăți
Biologie
● fişa de înscriere;
● diplomă de bacalaureat (în original);
● diplomă de licenţă sau adeverinţă de absolvire (în original);
● foaie matricolă (în original);
● adeverinţă din care să rezulte calitatea de masterand (pentru masteranzii care urmează o a doua specializare);
● 3 poze color (obligatoriu) tip buletin;
● copie după certificatul de naştere (legalizată la notariat);
● copie după certificatul de căsătorie sau după documentul care atestă schimbarea numelui (dacă este cazul) (legalizată la notariat);
● copie după buletinul/cartea de identitate (nelegalizata);
● adeverinţă medicală tip, cu menţiunea „apt pentru concursul de admitere” [1];
● chitanţa de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere la master; [4];
● dosar plic (obligatoriu).
Chimie
- Diploma de BACALAUREAT şi Foaia Matricolă în original;
- Diploma de LICENŢĂ şi Foaia Matricolă în original. Absolvenţii promoţiei 2012 vor depune Adeverinţa de licenţă, în original, în locul diplomei de licenţă. Dacă un candidat nu depune la o specializare diplomele în original, el va depune copii legalizate şi o adeverinţă de la facultatea unde are actele în original;
- Absolvenţii promoţiei 2012 care provin de la alte facultăţi vor depune şi o adeverinţă din care să rezulte nota probei “Evaluarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate” din cadrul examenului de licenţă, pentru departajarea candidaţilor cu aceeaşi medie de admitere;
- Candidaţii care au absolvit o altă specializare de master vor prezenta la înscriere Diploma de master şi Foaia Matricolă/Adeverinţa de master (pentru promoţia 2012), în original, şi o adeverinţă cu numărul semestrelor finanţate de la buget de la prima specializare de master;
- Buletinul/Cartea de identitate, în copie xerox însoţită de original (pentru confruntare);
- Certificatul de naştere în copie legalizată;
- Certificatul de căsătorie, în copie legalizată, numai pentru candidatele căsătorite.
- Adeverinţă medicală tip (eliberată de medicul de familie sau de către Dispensarul medical din Complexul Studenţesc “Titu Maiorescu”);
- Cerere tip de înscriere, solicitată de la comisia de înscriere;
- Declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte dacă a mai fost sau este înscris la alte programe de masterat/studii aprofundate.
Drept
- CERERE TIP DE ÎNSCRIERE
- DIPLOMA DE BACALAUREAT și DIPLOMA DE LICENȚĂ(sau echivalentă cu acestea) în original si fotocopie (daca un candidat nu depune la o specializare diploma în original, el va depune si o adeverinta de la facultatea unde are actele în original);
- FOAIA MATRICOLA sau SUPLIMENTUL DE DIPLOMĂîn original si fotocopie sau ADEVERINTA DE ABSOLVIREîn original pentru absolventii promotiei 2012diploma de bacalaureat/diploma de licenta si suplimentul de diploma/adeverinta de absolvire copie legalizata (daca s-a înscris la o alta facultate din cadrul unei alte universitati si a depus originalul)
- diploma de bacalaureat/diploma de licenta si suplimentul de diploma/adeverinta de absolvire copie simpla (daca s-a înscris la o alta facultate din cadrul Universitatii “Alexandru Ioan CUZA” si a depus originalul)
- ADEVERINTA DE ÎNSCRIEREde la facultatea unde s-a depus dosarul cu actele originale (pentru candidatii care s-au înscris si la alte facultati)
- ADEVERINTA DE MASTERAND, pentru candidatii care urmeaza o a doua specializare
- CERTIFICATUL DE NASTEREcopie legalizata
- CERTIFICATUL DE CASATORIEcopie legalizata (pentru candidatii care si-au schimbat numele prin casatorie)
- CARTE DE IDENTITATE fotocopie
- ADEVERINTA MEDICALA TIP
- 2 FOTOGRAFII COLOR TIP BULETIN
- CHITANTA DE PLATA A TAXEI DE ADMITERE
Taxa de admitere poate fi achitata prin ordin de plata, de la orice filiala BRD din tara (cod taxa 28). Este suficient ca un candidat sa mearga la unul dintre sediile bancii unde va putea achita suma corespunzatoare taxei de înscriere, mentionând numele facultatii la care îsi va depune dosarul. Dovada platii va fi anexata dosarului de candidatura.
- UN DOSAR PLIC
ATENȚIE!Candidaţii absolvenţi de studii universitare de licenţă de la Universităţile particulare, vor prezenta, la înscriere, O DOVADĂ A ACREDITĂRII SPECIALIZĂRII ABSOLVITE (copia hotărârii de guvern din anul înmatriculării la studii), în lipsa căreia nu vor putea fi înscrişi la admitere.
- ATENȚIE!Întrucât candidaţii au dreptul de a se prezenta concomitent la două sau mai multe domenii în vederea admiterii în învăţământul universitar de masterat, dosarul cu actele originale se depune la prima opţiune. Înscrierea pentru celelalte domenii se face pe baza documentelor mai sus menţionate, prezentate în fotocopie (pentru domeniile din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi) sau în copie legalizată (pentru domeniile altor instituţii în afara Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi), la care se adaugă o ADEVERINŢĂ DE ÎNSCRIERE DE LA FACULTATEA UNDE S-A DEPUS DOSARUL CU ACTELE ORIGINALE.
Economie și Administrarea Afacerilor
- Diploma de bacalaureat, în original sau echivalentă cu aceasta recunoscută de M.E.C.T.S. (dacă uncandidat nu depune la o specializare diploma în original, el va depune şi o adeverinţa de la facultateaunde are actele în original);
- Foaia matricolă, în original;
- Certificatul de naştere, în copie legalizată;
- Certificatul de căsătorie sau documentul care atestă schimbarea numelui (dacă este cazul), în copielegalizată;
- Adeverinţă medicală tip;
- Diploma de licenţă sau diploma de absolvire (în original) pentru candidaţii absolvenţi care doresc săobţină o a doua licenţă; adeverinţă din care să rezulte calitatea de student, dacă este cazul;
- Chitanţa de plată a taxei de înscriere;
- 2 fotografii tip buletin de identitate;
- Certificat de competenţă lingvistică pentru specializarea Business Administration.
Educație Fizică și Sport
- Chitanţa de achitare a taxei de înscriere.
- Fişa de înscriere aflată în sala de înscrieri.
- Diploma de bacalaureat sau echivalentă cu aceasta, recunoscută de M.Ed.C (original).
- Diploma de licenţă sau adeverinţa de absolvire în original.
- Adeverinţă din care să rezulte calitatea de masterand (pentru masteranzii care urmează o a doua specializare).
- Certificat de naştere, în copie legalizată.
- Certificat de căsătorie sau documentul care atestă schimbarea numelui, în copie legalizată (dacă este cazul).
- Copie după buletinul/cartea de identitate.
- Adeverinţa medicală tip (eliberată de medicul de familie).
- 2 fotografii color tip buletin de identitate.
- Dosar plic.
Important: Candidaţii absolvenţi de studii universitare de licenţă de la Universităţile particulare, înscrişi la concursul de admitere la masterat, vor prezenta în momentul confirmării locului o dovadă a acreditării specializării absolvite (copia hotărârii de guvern din anul înmatriculării la studii) (Hotărârea Biroului Senatului Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi nr. M2 din 17.07.2009).
Filosofie și Științe Social – Politice
- Cerere tip de înscriere
- Diploma de licență sau echivalentă cu aceasta recunoscută de M. Ed. C.. Dacă un candidat nu depune la o specializare diploma în original, el va depune și o adeverință de la facultatea unde are actele în original.
- Certificatul de naștere (copie legalizată)
- Certificatul de căsătorie sau documentul care atestă schimbarea numelui
- Copie carte de identitate
- Adeverință medicală tip
- Adeverință din care să rezulte calitatea de masterand (pentru studenții care urmează o a doua specializare)
- Fotografii de tip buletin de identitate
- Chitanță pplata taxă de admitere
- Un dosar plic
Fizică
- diploma de bacalaureat şi de licenţă sau echivalentă cu aceasta recunoscută de M.E.C.T.S., ambele în original (dacă un candidat nu depune la o specializare diploma în original, el va depune şi o adeverinţa de la facultatea unde are actele în original);
- certificat de naştere, în copie legalizată;
- certificatul de căsătorie sau documentul care atestă schimbarea numelui, în copie legalizată (dacă este cazul);
- adeverinţă medicală tip;
- adeverinţă din care să rezulte calitatea de masterand (pentru masteranzii care urmează o a doua specializare);
- fotografii tip buletin de identitate;
- alte acte stabilite de fiecare facultate în parte (copie după cartea de identitate, foaie matricolă, dosar plic etc).
- candidaţii absolvenţi de studii universitare de licenţă de la Universităţile particulare, vor prezenta, la înscriere, o dovadă a acreditării specializării absolvite (copia hotărârii de guvern din anul înmatriculării la studii).
Geografie și Geologie
- diploma de bacalaureat şi diploma de licenţă (sau echivalenta acesteia), ambele în original (dacă un candidat nu depune la o specializare diploma în original, el va depune o adeverinţa de la facultatea unde are actele în original);
- certificat de naştere, în copie legalizată;
- certificatul de căsătorie sau documentul care atestă schimbarea numelui, în copie legalizată (dacă este cazul);
- adeverinţă medicală tip;
- adeverinţă din care să rezulte calitatea de masterand ( pentru masteranzii care urmează o a doua specializare);
- fotografii tip buletin de identitate;
- chitanţă taxa de admitere;
- dosar plic.
Informatică
- fişa de înscriere tip;
- diploma de bacalaureat şi diploma de licenţă (sau echivalentul ei) originale sau copii legalizate însoţite de dovada că originalele sunt depuse la alta facultate;
- foaia matricolă din facultate (cu media ECTS);
- certificat de naştere, în copie legalizată;
- copie simplă carte de identitate;
- două fotografii tip buletin;
- chitanţa ce dovedeşte plata taxei de înscriere (la concursul de admitere pentru studii universitare de masterat nu se acordă scutiri de la taxa de înscriere);
- adeverinţă medicală tip;
- certificatul de căsătorie sau documentul care atestă schimbarea numelui, în copie legalizată (dacă este cazul);
- dosar plic.
Candidaţii absolvenţi de studii universitare de licenţă de la universităţile particulare, vor prezenta, la înscriere, o dovadă a acreditării specializării absolvite.
Istorie
- Dosar plic
- Fişa de înscriere eliberată de facultate în ziua înscrierii sau descărcată de pe site-ul facultăţii -Fişă înscriere
- Diploma de licenţă sau adeverinţa de absolvire a facultăţii (pentru absolvenţii care nu au primit încă diploma de licenţă) în original. Candidaţii care se înscriu concomitent la mai multe facultăţi vor depune dosarul cu actele originale la prima facultate. Înscrierea la celelalte facultăţi se face pe baza documentelor menţionate anterior, prezentate în copie legalizată, la care se adaugă o adeverinţă de înscriere de la facultatea unde s-a depus dosarul cu actele originale
- Foaia matricolă din facultate în original
- Diploma de bacalaureat în original
- Copie legalizată a certificatului de naştere
- Copie a cărţii de identitate
- Copie legalizată a certificatului de căsătorie sau a documentului care atestă schimbarea numelui iniţial de familie(dacă este cazul)
- Adeverinţă medicală tip
- Două fotografii color tip carte de identitate
- Chitanţa de achitare la BRD a taxei de admitere
- Adeverinţă din care să rezulte calitatea de masterand pentru masteranzii care urmează a doua specializare, menţionându-se numărul de semestre în care s-a beneficiat de finanţare de la buget şi de bursă (dacă este cazul)
- Adeverinţă din care să rezulte numărul de semestre în care s-a beneficiat de finanţare de la buget şi de bursă pentru absolvenţii de master / studii aprofundate şi pentru candidaţii exmatriculaţi de la master / studii aprofundate (dacă este cazul)
Copia hotărârii de guvern din anul înmatriculării la studii care atestă acreditarea specializării de licenţă absolvite, pentru candidaţii absolvenţi de studii universitare de licenţă de la universităţile particulare.
Litere
- fişa de înscriere (se obţine de la comisia de admitere);
- diploma de bacalaureat și diploma de licență (sau echivalenta acesteia), ambele în original (dacă un candidat nu depune diplomele în original, el va depune la facultate copiile legalizată a diplomelor de bacalaureat și licență + o adeverinţa de la comisia de admitere a facultății unde s-au depus actele în original);
- foia matricolă de la licență, în original (absolvenții promoției 2012 au pe adeverință media anilor de studiu);
- certificat de naştere, în copie legalizată;
- copie după buletinul sau cartea de identitate;
- certificatul de căsătorie sau documentul care atestă schimbarea numelui, în copie legalizată (dacă este cazul);
- adeverinţă medicală;
- adeverinţă din care să rezulte calitatea de masterand ( pentru masteranzii care urmează o a doua specializare)
- adeverinţă de student din care să rezulte numărul de semestre la buget, dacă candidatul a mai urmat cursuri de masterat;
- diploma de master (sau echivalentul acesteia) pentru candidaţii care doresc să urmeze a doua specializare de master;
- Două fotografii tip buletin de identitate;
- Chitanţa de plată a taxei de admitere;
- dosar plic (Atenţie: NU dosar cu şină).
Candidații care se înscriu la două programe de master din cadrul Facultății de Litere, vor depune la al doilea dosar doar fișa de înscriere și copia chitanței de admitere.
Matematică
- diploma de bacalaureat şi diploma de licenţă (sau echivalenta acesteia), ambele în original (dacă un candidat nu depune la o specializare diploma în original, el va depune o adeverinţă de la facultatea unde are actele în original);
- certificatul de naştere, in copie legalizată
- certificatul de căsătorie sau documentul care atestă schimbarea numelui;
- copie dupa cartea de identitate;
- adeverintă medicală tip;
- adeverintă din care să rezulte calitatea de masterand (pentru masteranzii care urmează o a doua specializare);
- 3 fotografii tip buletin de identitate;
- chitanţă care dovedeşte plata taxei de înscriere (taxa poate fi plătită la Universitate sau la orice filială BRD din ţară);
- dosar plic.
Psihologie și Științe ale Educației
- DIPLOMA de BACALAUREAT (sau echivalentă cu aceasta, recunoscută de M.E.C.T.S.) în ORIGINAL.
- DIPLOMA de LICENŢĂ (sau echivalentă cu aceasta, recunoscută de M.E.C.T.S.) în ORIGINAL.
- FOAIA MATRICOLĂ/SUPLIMENTUL LA DIPLOMĂ de licenţă în ORIGINAL.
Candidaţii cărora nu li s-au eliberat până în momentul admiterii, Diploma de licenţă şi Suplimentul la diplomă, vor depune la dosar doar Adeverinţa de licenţă în original pe care sunt menţionate media anilor de studii ECTS şi aritmetică şi media examenului de licenţă.
- Certificat de naştere, în copie legalizată.
- Certificat de căsătorie sau documentul care atestă schimbarea numelui, în copie legalizată (dacă este cazul).
- Fotocopie după buletinul/cartea de identitate.
- Adeverinţa medicală tip (eliberată de medicul de familie/medicul de dispensar studenţesc/medicul şcolar).
- Pentru candidaţii care urmează/au urmat o a doua specializare de master: Adeverinţă din care să rezulte calitatea de masterand, numărul de semestre urmat în regim bugetat şi numărul de semestre în care a beneficiat de bursă.
- 2 fotografii color tip buletin de identitate.
- Fişa de înscriere aflată în sala de înscrieri.
- Chitanţa de achitare a taxei de înscriere (taxa se achită la Casieria Facultăţii).
- Dosar plic.
- Candidaţii absolvenţi de studii universitare de licenţă de la Universităţile particulare, vor prezenta, la înscriere, o dovadă a acreditării specializării absolvite (copia hotărârii de guvern din anul înmatriculării la studii).
Întrucât candidaţii au dreptul de a se prezenta concomitent la două sau mai multe domenii, în vederea admiterii în învăţământul superior, dosarul cu actele originale se depune la prima opţiune. Înscrierea pentru celelalte domenii se face pe baza documentelor mai sus menţionate, prezentate în
copie (pentru domeniile din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi) sau în copie legalizată (pentru domeniile altor instituţii în afara Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi), la care se adaugă o adeverinţă de înscriere de la facultatea unde s-a depus dosarul cu actele originale.
Candidaţii care sunt studenţi la altă facultate trebuie să mai depună la dosar: copie legalizată a diplomei de bacalaureat; copie legalizată a diplomei de licenţă; copie legalizată a foii matricole/suplimentului la diplomă; adeverinţă de student de la facultatea respectivă în care să fie precizate anul de studiu, forma de finanţare (număr de semestre buget/taxă), faptul că diploma de bacalaureat, diploma de licenţă şi foaia matricolă/suplimentul la diplomă în original se află la secretariatul facultăţii.
Teologie Ortodoxă
- dosar plic;
- certificatul de naştere (copie legalizată);
- buletin/carte de identitate (copie);
- certificat căsătorie (dacă este cazul) (copie);
- fişa tip de înscriere (formular ce se pune la dispoziţia candidatului la înscriere);
- diploma de bacalaureat şi diploma de licenţă (sau echivalenta acesteia), ambele în original şi copie;
- foaia matricolă/situaţie şcolară (în original şi copie) de la studiile de licenţă;
- certificat sau adeverinţă de botez (în original şi copie);
- binecuvântarea Chiriarhului (Episcopului) de care aparţine candidatul (apartenenţa este dată în funcţie de domiciliul stabil al candidatului. Candidatul se va adresa sectorului de resort al (Arhi)Episcopiei respective (se obţine personal);
- recomandare de la preotul din parohia în care are domiciul stabil candidatul. Preoţii vor prezenta recomandare de la protopopiatul de care aparţin, monahii de la stareţul mănăstirii în care vieţuiesc, iar stareţii de la exarhul locului.
- adeverinţă medicală tip
- adeverinţă de examen psihologic (din care să reiasă că este apt psihologic);
- 4 fotografii color tip B.I.;
- chitanţa de achitare a taxei de înscriere la concursul de admitere ;
- absolvenţii altor programme de master vor depune la dosar adeverinţă de la
- facultatea la care au fost masteranzi în care se va menţiona numărul semestrelor cu finanţare de la buget şi numărul semestrelor în care a beneficiat de bursă
Teologie Romano – Catolică
- Diploma de bacalaureat în original;
- Diploma de licenţă în original şi foaia matricolă în original. Candidaţii care nu au primit diploma de licenţă şi foaia matricolă vor aduce adeverinţă de licenţă în original. Dacă un candidat nu depune diploma în original, el va depune copia şi o adeverinţă de la facultatea unde are actele în original;
- Adeverinţă medicală tip;
- Copie legalizată după certificatul de naştere;
- Certificatul de căsătorie sau documentul care atestă schimbarea numelui, în copie legalizată (dacă este cazul);
- Copie xerox B.I./C.I.;
- Certificatul de botez;
- Cerere de înscriere (se completează în momentul înscrierii);
- Două fotografii (tip buletin);
- Curriculum vitae (CV);
- Dosar plic.
Wi-fi gratuit pentru candidații la Admitere la UAIC
În perioada Admiterii 2012, candidații ce se vor afla în zona din fața Universității (parcul din fața corpului B și cel din campusul Titu Maiorescu) vor putea accesa gratuit site-ul admitere.uaic.ro printr-o conexiune pusă la dispoziție de către Departamentul de Comunicații Digitale al UAIC.
Pentru a afla informațiile necesare, utilizatorii se vor conecta la rețeaua „admitere” având astfel acces atât la site-ul de admitere, cât și la site-ul oficial al universității.
La ce specializări se va da probă de admitere pentru licență 2013
În perioada 15-19 iulie vor avea loc înscrierile din prima sesiune a admiterii 2013. Pentru câteva dintre specializările din oferta de admitere a celor 15 facultăți, în aceeași perioadă se va susține o probă pe baza căreia se va desfășura concursul de admitere:
- Test la Limba Română, 21 iulie 2013 – Facultatea de Drept
- Probă de aptitudini sportive la Facultatea de Educație Fizică și Sport (la toate specializările)
- Teza scrisa la “Biologie” clasa a XI-a; la specializarea Kinetoterapie de la Facultatea de Educație Fizică și Sport
- Test scris la Matematică sau Informatică ( la alegere) – la Facultatea de Informatică
- Probă de aptitudini (eliminatorie – admis/respins): Muzică si dicție la cele două specializări ale domeniului Ştiinţe ale educaţiei (Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar – Zi şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar – ID) - la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației
- Invatatura de credinta ortodoxa (proba scrisa) – la specializarea Teologie Pastorală, ZI, la Facultatea de Teologie Ortodoxă
Puteți afla mai multe detalii, precum și condițiile de admitere pentru toate celelalte specializări din ofertă pe această pagină.
Resurse Umane
Dacă te întrebi de ce colaborează şi lucrează eficient angajaţii unei multinaţionale, specializarea resurse umane este pentru tine. Aici vei învăţa cum să ai acces la un job de care depinde dezvoltarea capitalului uman al unei companii şi cum aceasta gestionează resursa umană, instruieşte şi analizează cultura organizaţională.
Ca absolvent al acestei specializări, te poţi angaja ca specialist resurse umane, inspector resurse umane, headhunter, consultant resurse umane, recrutor, specialist in selectie personal, etc.
Pentru mai multe detalii, citiți Ghidul de Studii al Facultații de Filosofie şi Ştiinţe Social – Politice.
Încă o zi de înscrieri pentru Admiterea la Facultatea de Fizică
Candidații care doresc să se înscrie la unul dintre domeniile din oferta de admitere a Facultății de Fizică o pot face inclusiv luni, 22 iulie 2013 în intervalul orar 9.00-16.00.
Perioada de afișare a rezultatelor pentru Facultatea de Fizică rămâne aceeași: 20-23 iulie.
S-a prelungit perioada de afișare a rezultatelor la Facultatea de Informatică
Calendarul admiterii la Facultatea de Informatică a suferit următoarele modificări:
- Afișarea rezultatelor – joi 25 iulie 2013
- Depunerea și rezolvarea contestațiilor: 48 de ore de la momentul afișării rezultatelor
- Confirmarea locului de către candidații declarați admiși: în termen de 5 zile lucrătoare de la afișarea rezultatelor
În cazul în care afișarea rezultatelor va putea fi realizată mai devreme, etapele următoare vor fi devansate corespunzător.